27 Haziran 2012 Çarşamba

Audi Bisiklet


Yeni Audi elektrikli bisiklet ile sıra dışı bir bisiklet deneyimi sizi bekliyor…

Prototip olarak hazırlanan Audi E-Bike Wörthersee , karbon gövdesi, 2.3 kilowatt / 3 HP elektrik üretebilen lityum pilleri ve saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen özellikleriyle bir bisikletten çok daha fazlasını vaad ediyor.
Karbon fiber gövde ile 1.6 kilo ağırlığındaki E-Bike, 250nm tork verebilen 3 begirlik elektrik motoru ile donatılıyor. 3 tane sürüş modunun bulunduğu Audi E-Bike'ı sadece pedallar ile sürebildiğiniz gibi, hiç hareket etmeden sadece elektrik motoru ile de kullanabiliyorsunuz.
Akıllı telefon üzerinden WiFi ile kontrol edilebilen bisiklet, pedal modunda kendini şarj da edebiliyor. Bisikletin elektrik motoru 2.5 saatte tam şarj olabiliyor.
Audi, bisikletin içerisine bir  de yol bilgisayarı yerleştirmiş. Birçok sensörü takip eden bu bilgisayar, dokunmatik ekranı üzerinden hız, kat edilen mesafe ve yol açısı gibi bilgileri kullanıcılara sunuyor. Bunun yanında bir de dahili Wi-Fi modülü kullanılmış. Böylece akıllı telefonlar ile bisikleti kilitlemek ya da elde ettiğiniz süreleri Facebook’ta paylaşmak mümkün olabiliyor.
Yenilikçi teknolojileri ve agresif tasarımıyla dikkat çeken bu bisiklet, elektrik sayesinde şehir için taşımacılığında nasıl değişebileceğini gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz admin onayından sonra görüntülenecektir. Teşekkürler.